5 ájurvédikus tipp a puffadás ellen
2018. május 22. írta: Pure Yoga Living

5 ájurvédikus tipp a puffadás ellen

Nagyon gyakori emésztőszervrendszeri panaszok közé tartozik a puffadás, az utóbbi időben sokszor merült fel ez a kérdés, mit lehet tenni a gond megoldására. Most nem célom a lehetséges okokat feltárni, mert millió kiváltó oka lehet. A teljesség igénye nélkül néhány verzió: nem megfelelő ételtársítás, nem megfelelő étrend, ételallergia, túlevés, túl sok nehéz étel fogyasztása (pl. vöröshúsok). 

stomach-full-microbs-cartoon-sstyle-stomack-full-microbs-vector-illustration-cartoon-style-104726403_1.jpg

Most a lehetséges természetes kezelésre fókuszálunk. Nézzük az ájurvéda tárháza mit ajánl: 

  1.  A legklasszikusabb szer a triphala, amely segíti az emésztést
  2. 1 tk reszelt gyömbért, citromlével vegyünk be közvetlenül étkezés után
  3. Közvetlenül étkezés után 1 tk citromlevet és fél tk étkezési szódabikarbónát tegyünk 1 pohár hideg vízbe, és igyuk meg
  4. Kömény-édeskömény-zellermag (ajwan) keveréke 1:1 arányban, majd minden étkezés után fél ½ tk az őrleményből, és igyunk rá legalább fél pohár langyos vizet
  5. Lucerna, amely rengeteg jótékony hatása mellett, a puffadásra is kiválóan alkalmazható.

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestlyengineering.blog.hu/api/trackback/id/tr5113993684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása